F.A.Q

MEEST GESTELDE VRAGEN

Hoe vaak moet ik onderhoud uitvoeren?

In principe moet er minimaal 1 x per jaar onderhoud worden uitgevoerd aan een toestel. Raadpleeg hiervoor ook de handleiding van het toestel.

Kies ik voor mobile of vaste airconditioning?

U kent ze vast: de airco’s op wieltjes. Vooral handig voor thuis. Maar de voordelen wegen niet op tegen de nadelen. Ze staan in de weg. De mate van koeling is teleurstellend. De warmte- en condenswater afvoer bestaat veelal uit een slang uit het raam.
Het lawaai is oorverdovend. En ze zijn storingsgevoelig. De kwaliteit van vaste airco, ook wel ‘splitsystemen’ genoemd, is veruit superieur. Ze zijn veel duurzamer, veelzijdiger, comfortabeler en stiller.

Maakt de plaats van een airconditioning uit?

Split airconditioning is leverbaar in modellen voor aan de wand, op de vloer, aan het plafond en voor inbouw in of onder het plafond.
De plaatsing van de units is niet alleen een kwestie van smaak en ruimtegebruik, maar bepaalt ook de manier waarop de lucht de ruimte wordt ingeblazen.
Onjuiste plaatsing en een te grote of te kleine capaciteit leiden tot tocht, lawaai, een hoge energieconsumptie en/of onvoldoende koeling.

Bespreekt u daarom uw wensen uitvoerig met de goedopgeleide monteurs en u komt niet voor verrassingen te staan!

Wat is de gemiddelde levensduur van de installatie?

De levensduur hangt sterk af van diverse factoren, zoals het feit hoe frequent de installatie wordt gebruikt en of er regelmatig vakkundig onderhoud wordt gepleegd. Algemeen kan worden gesteld, dat de levensduur van de door ons geleverde apparatuur minimaal 10 jaar is. Zeker als de installatie regelmatig wordt onderhouden door gekwalificeerde monteurs.

Verbruikt een airconditioning eigenlijk veel energie?

Het energieverbruik is op jaarbasis vaak verrassend laag. De kosten zijn mede afhankelijk van het dicht houden van ramen en deuren, het neerlaten van zonwering, de instelling van de thermostaat. Ook periodiek onderhoud van de installatie is van groot belang.